Látogatóban a testvériskolánknál... PDF Nyomtatás E-mail

2011. október 27. és 30. között iskolánk 14 tagból álló küldöttsége az újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola vendégszeretetét élvezhette. Iskolánk már 2005-től testvériskolai kapcsolatban áll az újkígyósi iskolával: sport-, kulturális- és szakmai tevékenységek megszervezésében együttműködve.

Vendéglátóink ezúttal is tartalmas programmal vártak bennünket. A késő délutáni óra ellenére a kivilágított épület előtt fogadott az iskola pedagógus-közössége.


111027-30 Ujkigyosi beszamolo 01

Október 28-a szüreti nap volt. Részt vehettünk az iskolában szervezett rendezvényeken: játszóházban, vetélkedőkön, kiállításokon. Lehetőség nyílt a szervezési buktatók, nehézségek megbeszélésére, ötletgyűjtésre. Simonné Rajk Rita a digitális tábla használatáról tartott bemutatót, majd megtapasztalhattuk a helyi hagyományápolásért tett erőfeszítések eredményét. Örömmel vettünk részt az újkígyósi szüreti bálon. A bált az iskola pedagógusi és szülői közössége szervezi, helyi civil szervezetek, kereskedelmi társaságok és az önkormányzat támogatásával. A szüreti felvonulás az iskola előli indulással kezdődött: zeneszó kíséretében járta végig a helységet az ünnepre gyülekező kisváros apraja-nagyja, ki lóháton, ki gyalog vagy hintóval. Megtisztelő és különleges élmény volt, hogy minket, vendégeket hintóval szállítottak a bál helyszínére. A mulatság a diákok szereplésével indult. Láthattunk verses összeállítást, színdarabot, néptánc előadást, hallgathattunk citerázást. A közös vacsora után indult a tánc, mulatozás. Jó volt látni a közösség összefogását, az igazi közösség hangulatát, hisz szó szerint egy asztalnál ült diák és családja, pedagógus és szülő meg polgármester.

Október 29-én, szombaton arról is gondoskodtak vendéglátóink, hogy a szakmai tapasztalatok megosztására, kötetlen beszélgetésekre és feltöltődésre kellemes környezetet biztosítsanak, így a gyulai Várfürdőben tölthettünk egy délelőttöt, ahol Stuber Ildikó volt nagyon figyelmes házigazdánk. Délután a békéscsabai színházban megtekinthettük a legújabb magyar musicalt, a Monte Cristo-t. Nem csoda, hogy a búcsúvacsora hosszúra nyúlt, hiszen az élményeken, tapasztalatokon túl a jövő tervezése volt a fő téma.

Visszaindulás előtt még Bohus Mariann újkígyósi kolléganőnk otthonában, családias hangulatban reggeliztünk és nyugtáztuk, ez tényleg „testvéri kapcsolat”.

Köszönjük mindazt, amit nyújtottak, s reméljük, hogy ők is kellemes tapasztalatokkal, élményekkel és feltöltődve távoznak majd tőlünk, hisz így váltunk el: Viszontlátásra, februárban!

Straf Antuanela Flavia tanító-tanár, 2011

 
Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates