Az idei szombathelyi kirándulás nagyon jól sikerült PDF Nyomtatás E-mail

2016. november 9 – 15. között Iskolánk 13 tanulója a Szent Márton-év záró rendezvényein vett részt Szombathelyen. Az út oda is, vissza is két-két napot tartott, sok szép helyen jártunk.

Szombathelyi kirándulás 7.

Karcagon a városházát és a nagy református templomot is megtekintettük (belülről is), Székesfehérváron a Játékmúzeumban ámultunk, és játszottunk is,

Szombathelyi kirándulás 8.

Veszprém pedig a szép kilátással nyűgözött le.

Szombathelyen a vendéglátóinkkal együtt készített lampionokkal vonultunk fel a Szent Márton szobrának megkoszorúzására,

Szombathelyi kirándulás 6.

az Őrvidék Házban könyvbemutatón és díjosztó ünnepségen vettünk részt. Itt kapott gyönyörű ajándékcsomagot Vízi Áron V.A osztályos tanuló, aki részt vett a pályázaton, és írása bekerült a Szent Márton szellemi hagyatéka c. kötetbe.

Szombathelyi kirándulás 3.

Szombathelyi kirándulás 5.

A vendéglátóknál is hamar eltelt a két nap, majd hazafelé a sümegi várat és Kecskemét központját látogattuk meg.

Szombathelyi kirándulás 2.

Utolsó nap Nagyszalontára látogattunk el a Csonka toronyba, ahol Arany Jánosra emlékezhettünk.

Szombathelyi kirándulás 13.

Onnan még nagyon hosszú és kalandos volt az utunk hazáig, de kibírtuk, sőt, a másnapot is az iskolában.

Szombathelyi kirándulás 11.

„A kiránduláson a látnivalók közül nekem a sümegi vár tetszett a legjobban, nagyon szép volt, ahogy kialakították a termeket. Másodiknak Veszprémet írnám, ott a régi szobrok, a kút, meg az épületek, és a kilátás tetszett. A harmadik pedig Kecskemét volt, azon belül a cifra palota.” (Bónis Botond 8.A o.t.)

„Nekem a szombathelyi kirándulásból a sümegi vár tetszett a legjobban. Már amikor a várhoz értünk, elcsodálkoztam, hogy milyen szép a kilátás. Amikor felértünk a várba, kinéztünk a lőréseken, és elcsodálkoztunk, hogy milyen magasan is vagyunk. Megnéztük a várbörtönt, a borpincét, a fegyvereket, a régi konyhát, és kipróbáltuk a régi kor játékait, mint például a gólyalábat és a lovagi torna is felsejlett a játék alapján. Úgy éreztük magunkat, mintha mi is abban a korban lettünk volna. A vár udvarán egy ajándékbolt volt, ahol egy emléket vásároltam, hogy ne felejtsem el a várat.” (Csiszér Szidónia 6.A o.t.)

Szombathelyi kirándulás 12.

„Nekem nagyon tetszett a kirándulás, mert sok új embert ismerhettem meg, és sok új barátom lett. Sok új helyet láthattam: várakat, templomokat, városokat stb. Megismerhettem az oladi iskolát Szombathelyen, ahol találkozhattam az ottani tanárokkal és diákokkal. Ott sok mindennel másabb a sulis élet. Sok vicces, új élményem lett, hogy eljuthattam Szombathelyre. Nekem a legjobban az tetszett, amikor elmentünk a sümegi várba. A családnál, amelynél voltam, nagyon kedvesek voltak velem, és sok új helyre elvittek, ahol még nem jártam. Elvittek egy olyan hegyre, ahonnan látszik Szombathely egyik része. Nagyon tetszett, még maradtam volna!!” (Martini Dóra Mária 6.A o.t.)

Szombathelyi kirándulás 9.

„Az idei szombathelyi kirándulás nagyon jól sikerült. A buszon nagyon jó társaság volt, új barátságokat kötöttem. Nekem a legnagyobb élményt a sümegi vár nyújtotta. Ott sokat megtudtunk a múltról és a középkori életkörülményekről. A várban megcsodálhattam a lovagi páncélokat, ágyúkat és különféle fegyvereket. Gyönyörű volt a vár körüli havas táj is, messzire elláttunk a magas várból.” (Lukács László 8.A o.t.)

„Nekem a kirándulásból a legjobban a Játékmúzeum, a sümegi vár és a kecskeméti Cifra palota tetszett. Igaz, nagyon sok mindent meglátogattunk, de talán ezek voltak a leglátványosabbak. A legjobb élményem a fogadó családok megismerése és a velük való összebarátkozás volt. Nagyon jól telt ez a kirándulás, úgyhogy biztos jelentkezni fogok a következőre is.” (Albert Hunor István 6.A o.t.)

Szombathelyi kirándulás 10.

„Nekem legjobban a kirándulásból a veszprémi városnézés és a Sümegi vár tetszett. Mindkettő lenyűgöző volt. Köszönöm a lehetőséget, hogy elmehettem és az élményt is.” (Kész Sarolta 6.A o.t.)

Bedő Aranka magyartanár, 2016

 
Nagy Imre Általános Iskola, Powered by Joomla! and designed by SiteGround Joomla Templates